Care sunt optiunile chirurgicale de tratament pentru hemoroizi?

Desi majoritatea tratamentelor pentru hemoroizi pot fi efectuate acasa, este posibil ca operatia sa fie necesara daca aveti hemoroizi trombozati, sangerari masive, hemoroizi mari care nu dispar sau dureri foarte mari.
Atunci cand alte tratamente pentru hemoroizi nu functioneaza, exista cateva proceduri chirurgicale disponibile pentru a scapa de hemoroizi.
Cele mai cunoscute interventii chirurgicale pentru hemoroizi sunt:

Ligatura hemoroizilor cu benzi elastice este o procedura obisnuita, simpla, care poate fi facuta la cabinetul medicului si care are o rata mare de succces. Doctorul plaseaza una sau doua benzi mici de cauciuc in jurul bazei hemoroizilor interni pentru a opri circulatia sangelui din acesti hemoroizi. Dupa aceea, hemoroizii se usuca si cad peste 4 sau 5 zile.
Doar unul sau doi hemoroizi ar trebui legati o data, asa ca va trebui sa efectuati de mai multe ori acest procedeu daca aveti mai multi hemoroizi.
Cea mai comuna complicatie a acestei proceduri este durerea, dar aceasta nu este foarte intensa. Dupa o saptamana sau doua de la ligatura hemoroizilor cu benzi elastice pot aparea sangerari, uneori chiar severe. Se pot dezvolta infectii bacteriene in tesuturile din prejurul canalului anal.
Rareori, infectia se intinde la tesuturile din jurul pelvisului si rezulta in abcese sau infectia poate patrunde in sange (septicemie).

Complicatiile infectioase pot fi mai intalnite la pacientii cu hemoroizi care au un sistem imunitar deficient, datorat virusului HIV, cancerului, chimioterapiei sau diabetului sever.
Pentru efecte mai de lunga durata, este recomandata ca ligatura cu bezni elastice sa fie combinata cu scleroterapia.
Coagularea in infrarosu aceasta procedura functioneaza mai bine pe hemoroizii interni de dimensiuni mai mici. Se foloseste o sonda ce emite radiatii infrarosii producand caldura, pentru a opri circulatia inspre hemoroizi, micsorandu-i.
Scleroterapia este una din cele mai vechi forme de tratament pentru hemoroizi. In timpul acestei proceduri, hemoroizii sunt injectati la baza cu un lichid. Se produce o inflamatie iar apoi hemoroizii se cicatrizeaza. Puteti resimti dureri dupa scleroterapie, dar de obicei durerea dispare pana a doua zi. Simptomele de hemoroizi reapar frecvent dupa cativa ani, necesitand tratament din nou.

Coagularea prin caldura exista cateva tratamente care folosesc caldura pentru a combate hemoroizii electroterapia, fotocoagularea cu laser. Aceste proceduri distrug tesuturile din si din preajma hemoroizilor, cauzand cicatrizarea acestora.

Crioterapia foloseste temperaturi scazute pentru a distruge hemoroizii, cicatrizandu-i. Aceasta procedura dureaza mai mult timp, si este asociata cu o durere post-tratament mai mare. De asemenea, este mai putin eficienta fata de alte proceduri.
Hemoroidectomia cea mai intalnita procedura, prin care hemoroizii, tesuturile hemoroidale sunt taiate. Este o operatie mai invaziva, efectuata sub anestezie generala.
Hemoroidectomia este recomandata pentru cei cu hemoroizi interni foarte voluminosi. Desi riscul de recidivare este mai redus, aceasta operatie presupune o saptamana de spitalizare, o perioada indelungata de repaus si post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu